Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
ECRIS
Európai Bűnügyi Nyilvántartási Információs Rendszer

Az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Információs Rendszer (ECRIS) létrehozásának célja az Európai Unió Tanácsának 2009/315/IB kerethatározata értelmében a bűnügyi nyilvántartásból származó információk tagállamok közötti elektronikus cseréjének megszervezése, valamint az információk megőrzésének elősegítése.

ECRIS

Az ECRIS egy decentralizált információtechnológiai rendszer, melynek fő célja, hogy a tagállamok illetékes hatóságai megosszák egymással a bűnügyi nyilvántartásaikból származó információkat, magas szintű biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtva ezáltal az Európai Unió polgárainak.

Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság

Magyarországon a kapcsolódó feladatok végrehajtásáért a Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság, mint bűnügyi nyilvántartó szerv a felelős.

A Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság a feladatot a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak bíróságai által magyar állampolgárokkal szemben hozott ítéletek nyilvántartásáról, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról szóló 2009. évi XLVII. törvény alapján látja el.