Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
A külképviseleteken is lehet ujjnyomat adatot tartalmazó második generációs biometrikus útlevelet igényelni
2011. május 20.
Magyarország kiemelkedő forgalmú külképviseletein már jövő héttől fogadják a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok bejelentkezését az ujjnyomatot tartalmazó útlevél iránti eljárások megindításához, és néhány héten belül valamennyi külképviseleten elérhető lesz a szolgáltatás.
 

Bába Iván a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Végh Zsuzsanna a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója, és Vetési Iván a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának elnöke 2011. május 18-án tartott közös sajtótájékoztatón számoltak be az uniós támogatásból megvalósult projekt eredményeiről.

Magyarország, a többi uniós tagállamhoz hasonlóan, ujjnyomatot tartalmazó útlevelet ad állampolgárainak, melyet eddig csak a hazai okmányirodákban lehetett kérelmezni. A három szervezet együttműködésével megvalósított informatikai fejlesztések eredményeként a jövőben a határainkon túl élő vagy tartózkodó állampolgáraink ugyanúgy, ugyanolyan feltételek mellett juthatnak útlevélhez, mintha az okmányirodában igényelnék.