Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Személyazonosító igazolvánnyal lehet utazni Európa legtöbb országába
2011. július 13.
Az Európai Unió valamennyi országába, továbbá Horvátországba, Montenegróba, Szerbiába, a Macedón Köztársaságba, Bosznia-Hercegovinába, Izlandra, Norvégiába, Liechtensteinbe, Svájcba és Andorrába a magyar állampolgárok beutazhatnak érvényes személyazonosító igazolvánnyal is.
 
Ezekbe az országokba történő beutazáshoz nem szükséges útlevél, a nagykorú és a kiskorú állampolgárok esetében is elegendő az érvényes személyazonosító igazolvány függetlenül annak formátumától (plasztikkártya, könyvecske).

Időt és költséget takaríthat meg, ha a külföldi utazáshoz személyazonosító igazolványát használja. Elkerülhető az útlevéligényléshez tartozó okmányirodai ügyintézés, és megtakarítható az eljárás költsége.

2009. júniusától a 14 év alatti kiskorúak is rendelkezhetnek személyazonosító igazolvánnyal, így Európa számos országába utazásukkor megszűnik az útlevél elkészíttetésének többletterhe. További előny, hogy 14 éves korig a személyazonosító igazolvány ingyenesen igényelhető.

Javasoljuk, hogy külföldi utazás előtt alaposan tájékozódjanak az úti okmányokról és az okmányok igénylésével kapcsolatos ügyintézési eljárásokról. Felhívjuk a figyelmüket, hogy időben kezdjék meg a szükséges ügyintézést, mert a nyári hónapokban számos okmányiroda igazgatási szünetet tart és nem fogad ügyfeleket, így a többi okmányirodában, így a KEK KH által működtetett Központi Okmányirodában is jelentősebb ügyfélforgalomra lehet számítani ebben az időszakban.