Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Moldáviai együttműködés
2011. november 14.
A KEK KH háromfős delegációja utazott Moldáviába, hogy a moldáv fél korábbi budapesti látogatásával megkezdett tapasztalatcsere és együttműködés a moldáv nyilvántartási rendszer megismerésével további szakaszába lépjen.
 

A Szalay László hatósági elnökhelyettes vezette küldöttség (Vida Emese, a Közlekedési Igazgatási és Nyilvántartási Főosztály vezetője és Csányi Balázs, a Központi Okmányiroda vezetője részvételével) megtekintette a moldáv Registru Központot, amely a Moldovai Köztársaság országos nyilvántartásainak adatkezelését látja el, valamint kizárólagos jogosultsággal rendelkezik a Moldovai Köztársaságban használatban lévő valamennyi személyi okmány és egyéb regisztrációs okmány kibocsátására. Ellátogattak Kisinyovba, a legmodernebb moldáv okmányirodába, ahol betekintést nyerhettek az elektronikus rendszerekbe, és az új okmányfejlesztési folyamatokba.

A látogatás végén a két fél biztosította egymást az együttműködés szorosabbra fűzéséről, többek között megállapodtak a gépkocsi származás ellenőrzés kölcsönös adatcseréjének kapcsolattartóiról, így a jövőben jelentősen lerövidül a származásellenőrzés eljárási ideje a két ország között.