Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Januártól kevesebbet kell várni az útlevelekre és az erkölcsi bizonyítványokra.
2012. november 12.
Egyszerűbben, rövidebb határidővel, így kényelmesebben juthatunk az okmányokhoz. Januártól kevesebbet kell várni az útlevelekre és az erkölcsi bizonyítványokra. Gyorsul a külföldről behozott járművek származásának ellenőrzése is.
 

Jövőre az eddigi 30 nap helyett 20 nap alatt készülnek el az útlevelek. Emellett megmarad a soron kívüli (7 napos), a sürgősségi (3 napos) valamint az azonnali, a 24 órán belüli útlevéligénylés lehetősége, akár még hétvégén is.

Egységesítésre kerül a hatósági erkölcsi bizonyítvány, valamint az adat továbbítási iránti kérelem a kormány döntése értelmében. Ezeknek az előnyös vonásai megmaradnak, ezáltal bonyodalmak nélkül, egyszerűbben kitölthető formanyomtatvány is készül, amit a Postán valamint az Ügyfélkapun keresztül, az interneten is kérelmezni lehet majd. Csökkenek az ügyfelek adminisztratív terhei, ami illeszkedik a kormány Magyary egyszerűsítési programjába, így az emberek gyorsabb, egyszerűbb keretek között intézhetik ügyeiket.

Gyorsul a külföldről behozott járművek származásának ellenőrzése is. Az elfogadott jogszabály szerint ugyanis közvetlen kapcsolat lesz a SIS-rendszer és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) között.