Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Kevesebbet kell várni az útlevélre és az erkölcsi bizonyítványra
2013. január 02.
Egyszerűbben, rövidebb határidővel, így kényelmesebben juthatunk az okmányokhoz
 

Az eddigi 30 nap helyett 20 nap alatt készülnek el az útlevelek 2013. január elsejétől. Emellett megmarad a soron kívüli (7 napos), a sürgősségi (3 napos) valamint az azonnali, a 24 órán belüli útlevéligénylés lehetősége, akár még hétvégén is.

Egységesítésre került a hatósági erkölcsi bizonyítvány és a hatósági bizonyítvány, helyettük egyetlen, „hatósági erkölcsi bizonyítvány” elnevezésű bizonyítvány szolgál. Bonyodalmak nélkül, egyszerűbben kitölthető zöld színű formanyomtatvány készült, amit a Postán lehet beszerezni. A Hatósági erkölcsi bizonyítványt elektronikusan, az Ügyfélkapun keresztül, a Webes Ügysegéd rendszerén lehet kérelmezni. Az új hatósági erkölcsi bizonyítvány megjelenésében megegyezik a régi hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal, adattartalma azonban megújul.

Hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal lesz igazolható a kérelemben megjelölt törvényben meghatározott, speciális feltételeknek való megfelelés, vagy a büntetlen előélet, továbbá azon tény, hogy a kérelmező nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, illetve nem áll foglalkozástól eltiltás hatálya alatt, vagy mely foglalkozástól eltiltás hatálya alatt áll.

Ha valamely törvény által meghatározott speciális feltételnek való megfelelés igazolását kérjük (például valamely foglalkozás űzéséhez, tevékenység végzéséhez, engedély kiváltásához), akkor azt a kérőlap IV. mezejének kitöltésével tudjuk jelezni. Ugyanakkor, ha nem a fenti feltételeknek való megfelelés igazolását kérjük, akkor a kérőlap V. mezőjét kell kitölteni.

Az új hatósági erkölcsi bizonyítvány díja nem változik: továbbra is 3100 Ft.

Csökkennek az ügyfelek adminisztratív terhei, ami illeszkedik a kormány Magyary Egyszerűsítési Programjába, így az emberek gyorsabb, egyszerűbb keretek között intézhetik ügyeiket.