Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Elektronikussá válnak az anyakönyvek
2013. május 08.
A törvényjavaslat szerint olyan közhiteles nyilvántartás jönne létre, amely gyorsabb és kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé.
 

Egy adott anyakönyvi esemény adatai egyetlen gombnyomással elérhetőek lesznek - bárhol is történt az az országban - a rendszer jövő július 1-től megvalósuló elektronikussá tételével – jelentette ki Rétvári Bence a parlamentben. A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az elektronikus anyakönyv kialakításáról szóló törvényjavaslat expozéjában rámutatott: elérkezett az idő, hogy modern, az ügyfelek érdekeit a lehető legteljesebb mértékben figyelembe vevő, a szolgáltató közigazgatás követelményeit érvényre juttató és a felesleges adminisztratív terheket lebontó nyilvántartást hozzanak létre, amely egyszerre épít a múlt hagyományaira és a jövő igényeire.

Az a cél, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett olyan nyilvántartást alkossanak, amely közhitelességét, megbízhatóságát tekintve megfelel elődjének, a technikai fejlődés eredményeképpen azonban gyorsabb, könnyebb, kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé mind a polgárok, mind a nyilvántartást vezető hatóságok számára - fejtette ki Rétvári Bence.

(forrás: MTI)