Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Új elemmel gazdagodott a Webes ügysegéd - Tovább bővül az e-ügyintézés
2013. május 22.
A személyes megjelenés nélkül, interneten keresztül is intézhető ügyek köre egyre bővül a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) által megvalósított fejlesztéseknek köszönhetően. Rövidebb idő alatt, on-line intézhető az erkölcsi bizonyítvány kérelmezése mellett a személyazonosító igazolvány pótlása is.
 

Az ügyfélterhek csökkentése mellett a Magyary-Programban fontos célként jelenik meg az ügyfél-tájékoztatás javítása is, ezért hozta létre korábban a KEKKH az ügyfelek távoli ügyintézését segítő, folyamatosan elérhető Webes ügysegéd rendszert. Ez az alkalmazás folyamatosan bővíthető, nem csak általános tájékoztatást nyújt az eljárásokról, hanem ügyfélbarát módon támogatja a konkrét hatósági eljárás indítását és lefolytatását is.

A szolgáltatásnak köszönhetően már elektronikus úton is bejelenthetjük a 2000. január 1-jét követően kiállított személyazonosító igazolványunk (kártya formátumú) elvesztését, ellopását vagy megsemmisülését - ha rendelkezünk Ügyfélkapu regisztrációval -, egyben kérhetjük annak pótlását is, amennyiben az okmányon szereplő adatainkban nem történt változás. Jelenleg is teljesen elektronikusan, személyes okmányirodai megjelenés nélkül kezdeményezhető a vezetői engedély és a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (közismertebb nevén a lakcímkártya) változatlan adattartalommal történő pótlása. Azzal, hogy ez a lehetőség a kártya formátumú személyazonosító igazolvány esetében is megjelenik, jelentősen egyszerűsödik az ügyintézés olyankor, amikor például valaki elveszti a pénztárcáját, benne az irataival. Ilyen esetben - sorban állás nélkül - az interneten keresztül gondoskodhatunk legfontosabb irataink pótlásáról.
Amennyiben az ügy során illeték vagy díj megfizetése is szükséges, az a Webes ügysegéd támogatásával interneten keresztül banki átutalással vagy bankkártyás fizetéssel kivitelezhető.
Fontos eleme a fejlesztésnek, hogy az ügyfél a Webes ügysegéden keresztül indított valamennyi ügye esetében nyomon követheti annak előrehaladását és tájékozódhat az ügy pillanatnyi státuszáról.
A Webes ügysegédet az Ügyfélkapu azonosítóval rendelkező ügyfelek vehetik igénybe a KEKKH honlapján (www.kekkh.gov.hu) keresztül.