Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Nem kószálnak többé az iratok a bürokrácia útvesztőiben - Elektronikus iratkezelési rendszer működik a közigazgatásban
2013. június 26.
Egységes elektronikus iratkezelési rendszert vezettek be a közigazgatásban, a nyolc minisztériumban, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - nél - jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára.
 

Az Új Széchenyi Terv keretében létrejött fejlesztés zárórendezvényén Fekete Gábor hozzátette, hogy az új rendszerben a dokumentumokat nem kell újra és újra iktatni, postázni, így gyorsul az ügyintézés, csökkennek a kézbesítési költségek, kevesebb a papírfogyasztás és várhatóan újabb iratraktárakra sem lesz szükség.

Vetési Iván, a KEKKH elnöke, a projekt egyik végrehajtója, a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a Hivatalban csökkent a papírfelhasználás, javult az irattározási kapacitás. Kiemelte, hogy eddig nem csak az "alapiratokat" őrizték, hanem az összes, az adott ügyben érintett szervezetnek is el kellett tárolnia a papírokat, az e-rendszerben azonban erre már nincs szükség.

Az eddigi, papíralapú irattárolás nehézségeinek érzékeltetésére elmondta, a KEKKH-nál jelenleg 147 folyókilométer iratot tárolnak, és bíznak abban, hogy az új rendszerrel legalább ennek a növekedését meg tudják állítani.

Újságírói kérdésre, hogy az átlagember mit érzékel majd az új rendszerből, példának hozta fel, hogy az állampolgárok könnyen nyomon követhetik az általuk elindított ügyek útját. Így például azt, hogy egy vezetői engedély esetében a kérelmet elbírálták-e már, gyártásba adták-e vagy már ki is postázták a számára.

(MTI-KEKKH)