Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Létrejön Magyarország első etalon nyilvántartása
2013. június 27.
Új, hiteles címregiszter rendszer épül. Hazánkban a közigazgatás jelenleg nem rendelkezik egységes, közhiteles az ország valamennyi címét lefedő cím-adatbázissal. Korábban a címek, a különböző címnyilvántartások változtatásai és a kapcsolódó folyamatok nem egységes módon készültek. Az új rendszer azonban az ország valamennyi címét lefedi majd.
 

A most induló az "Államreform Operatív Program" keretében megvalósítandó Címregiszter projekt célja, hogy egységes, teljes és közhiteles címregisztert hozzon létre Magyarországon, ezzel lényegesen megkönnyítve az adminisztratív folyamatokat. A korszerűsítés lezárása után a közigazgatásban jelenleg használt többféle, egymást átfedő címadatbázist leváltja az újonnan kialakított egységes nyilvántartás, amely kézzelfogható előnyöket jelent a mindennapi adminisztrációban.

A projekt nyitórendezvényén a Vidékfejlesztési Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára elmondta: Egy korszerűbb, pontosabb közhiteles címnyilvántartás elengedhetetlen a közigazgatási feladatok gyorsításához, egyszerűsítéséhez, a teljes lakosságot érintő adminisztrációs folyamatok rövidítéséhez. A KEKKH részéről Dr. Szalay László elnökhelyettes hangsúlyozta, hogy a címregiszter fejlesztés egyik célja az adattisztítás.

A projektben résztvevő főbb szervezetek a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH), a Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI), és a Magyar Posta Zrt. szoros együttműködésben kezdték meg a munkafolyamatokat az új rendszer létrehozásához.