Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Minőségi adatszolgáltatás, rövidebb idő alatt
2013. szeptember 05.
Kevesebb adatrögzítéssel, gyorsabban és olcsóbban juthatnak az adatigénylők a gépjármű tulajdonosok / üzembentartók aktuális lakcímadataihoz. A jövőben nem fordulhat majd elő, hogy a járműnyilvántartás alapján elavult címre küldjék az értesítéseket, felszólításokat. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának új fejlesztése javítja a járműnyilvántartásból történő adatszolgáltatás minőségét.
 

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának ÁROP-1.A.4 kódszámú, "A járműnyilvántartás adatminőségének növelése, a járműnyilvántartás záradék kezelése" elnevezésű projektje az I. ütem végéhez ér. Ennek keretében már 2013. augusztus 15-ét követően a járműnyilvántartáshoz közvetlen hozzáféréssel rendelkező adatkérők (pl. Közterület-felügyeletek, Parkolási társaságok) részére minden esetben az üzembentartó személyi adat- és lakcímnyilvántartás szerinti lakcímadata kerül átadásra az adatszolgáltatások során, ha az üzembentartó járműnyilvántartásban szereplő adatai alapján kétséget kizáróan megtalálható a személyi adat- és lakcímnyilvántartásban és a lekérdezés az éppen aktuális vagy a lekérdező által meghatározott időpontban aktuális adatokra irányul. Ha a megfeleltetés nem egyértelmű, továbbra is a járműnyilvántartásban szereplő lakcímadat érkezik majd válaszul, ezt azonban az adatkérő számára a rendszer jelezni fogja.

A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan csökkenni fog a téves címre küldött megkeresések száma csakúgy, mint a járművekkel kapcsolatos eljárások költsége, valamint a jogos követelések gyorsabban lesznek érvényesíthetőek.

Fontos azonban hangsúlyozni, mindez nem érinti az üzembentartó jogszabályban előírt azon kötelezettségét, hogy a lakcím változása esetén a forgalmi engedélyt is le kell cserélni.