Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Már a KEK KH Személyes Ügyfélszolgálatán is elérhető a jelnyelvi videókontakt-szolgáltatás
2014. augusztus 13.
A KEK KH Személyes Ügyfélszolgálatán megvalósult infokommunikációs akadálymentesítésnek köszönhetően az ügyfélszolgálatot felkereső siket, illetve nagyothalló Ügyfelek gördülékenyen tudják okmányirodai ügyeiket intézni.
 
A KONTAKT Tolmácsszolgálat egy Európában is újszerűnek számító videó-tolmácsolási rendszer, amelynek segítségével úgy valósul meg az infokommunikációs akadálymentesítés, hogy a hallássérült Ügyfél és a tolmács (jelnyelvi vagy írótolmács) videón, szöveges úton keresztül lépnek egymással kapcsolatba (nem tartózkodnak egy helyen), majd bevonásra kerül a harmadik, halló fél is (jelen esetben a Személyes Ügyfélszolgálat munkatársa). A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége által, 2014. március 17-én megkezdett Projekt elsődleges célja, hogy a fejlesztésnek köszönhetően az országos jelnyelvi tolmácsszolgáltatást finanszírozó Magyar Állam a jelenleginél sokkal hatékonyabban működtesse a szolgáltatást, az érintett Ügyfelek számára pedig lehetőség szerint minden esetben rendelkezésre álljon az akadálymentes hozzáférés a közszolgáltatások tekintetében. A Szövetséggel történő sikeres együttműködés eredményeképpen, Hivatalunk Visegrádi utcai Személyes Ügyfélszolgálatán 2014. június elejétől minden siket, illetve nagyothalló Ügyfelünk számára elérhető a szolgáltatás.