Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Kormány az 1312/2016 (VI.13.) Korm. határozatával döntött arról, hogy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) jogutódlással 2016. december 31 - ével megszűnt. Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy jelen weblap archív honlapként működik, tartalma nem frissül. Kérjük, hogy az aktuális információért keresse fel az illetékes jogutódok által működtetett honlapokat (nyilvantarto.hu, web-lak.hu, kormanyhivatal.hu). Okmányügyeiket változatlanul, személyesen a kormányablakokban (Részletes információ: https://kormanyablak.hu/hu) és az okmányirodákban, interneten a „Webes Ügysegéd” segítségével intézhetik, valamint ügyintézéssel kapcsolatos általános tájékoztatással 0-24 órában a 1818-as telefonszámon elérhető Kormányzati Ügyfélvonal áll a rendelkezésükre.
Last Minute útlevél? Ez is lehetséges: útlevele akár már 24 óra alatt elkészül!
2015. július 29.
A nyár leginkább várt időszaka a nyaralásé, ekkor tudjuk kipihenni egész éves fáradalmainkat, ezért azt szeretnénk, ha minden a lehető legjobban sikerülne. Az utazás előtti teendők miatt többen akkor érezzük biztonságban magunkat, ha listát készítünk. Feladatlistánkról semmiképp se maradjon le az úti okmányok ellenőrzése! Szerencsére akkor sem kell kétségbe esnünk, ha megfeledkeztünk útlevelünk érvényességének ellenőrzéséről, és csak az utazás előtti napokban derül ki, hogy az lejárt.
 
A KEKKH gyorsított eljárású szolgáltatásának köszönhetően nem kell lemondani a nyaralásról, hiszen új útlevelünket pótdíj megfizetése mellett, már 24 órán belül kézben tarthatjuk, ha azt a Személyes Ügyfélszolgálaton (1033 Budapest, Visegrádi utca 110.) igényeljük. Ezen felül 3 és 7 napos útlevél is igényelhető bármely okmányirodai ügyfélszolgálaton vagy Kormányablakban. Arra is van megoldás, ha kiderül, hogy hamarabb el kell utaznunk, az útlevelünket pedig biztos, hogy nem kapjuk meg addig. (Az útlevelek normál eljárásban 20 nap alatt készülnek el.) A már leadott útlevéligényünket meggyorsíthatjuk az ország valamennyi okmányirodájában. Érdemes tudni, hogy bizonyos országokba való utazáshoz útlevelünknek a belépés napjához képest legalább fél évig érvényesnek kell lennie! (Bővebb információ: http://konzuliszolgalat.kormany.hu) A készülőben lévő okmányunk aktuális státuszát már az OkmányApp nevű mobil applikáción keresztül is lekérdezhetjük. Az OkmányApp segítségével intézhető ügyekről bővebb információ olvasható az app tájékoztató oldalán: www.kekkh.gov.hu/okmanyapp. Az alkalmazás letölthető a Play Áruházban és az App Store-ban egyaránt. A részletekről már három csatornán érdeklődhet: a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalon, a gyorsított útlevél aloldalán ( www.kekkh.gov.hu/gyorsitottutlevel ), vagy a Személyes Ügyfélszolgálaton.