Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala


Ugrás a menüre

ECRIS
Európai Bűnügyi Nyilvántartási Információs Rendszer

Az Európai Bűnügyi Nyilvántartási Információs Rendszer (ECRIS) létrehozásának célja az Európai Unió Tanácsának 2009/315/IB kerethatározata értelmében a bűnügyi nyilvántartásból származó információk tagállamok közötti elektronikus cseréjének megszervezése, valamint az információk megőrzésének elősegítése.

ECRIS

Az ECRIS egy decentralizált információtechnológiai rendszer, melynek fő célja, hogy a tagállamok illetékes hatóságai megosszák egymással a bűnügyi nyilvántartásaikból származó információkat, magas szintű biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtva ezáltal az Európai Unió polgárainak.

Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság

Magyarországon a kapcsolódó feladatok végrehajtásáért a Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság, mint bűnügyi nyilvántartó szerv a felelős.

A Bűnügyi Nyilvántartó Hatóság a feladatot a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak bíróságai által magyar állampolgárokkal szemben hozott ítéletek nyilvántartásáról, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról szóló 2009. évi XLVII. törvény alapján látja el.


Vissza
Kapcsolat
GYIK
Elérhetőségek
Oldaltérkép
Vissza az oldal tetejére
Vissza a nyitólapra
Vissza a www.kekkh.gov.hu-ra