Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala


Ugrás a menüre

Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatás
Általános információ

A Szabályozott Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatások (SZEÜSZ-ök) az e-közigazgatási szolgáltatások olyan új általános formája, amelyek segítségével az eddig papír alapú ügyintézési folyamatokat gyorsabban, költséghatékonyabban és ügyfélorientáltan lehet elektronizálni, ezáltal segítséget, egységes hozzáférést és színvonalú szolgáltatásokat nyújtva az eljárásokat lefolytató közigazgatás szervek és az e-közigazgatási ügyintézéseket igénybe vevő ügyfelek (természetes és nem természetes személyek) számára.
A SZEÜSZ-ök az e-ügyintézés legfontosabb keretét biztosíthatják a jövőben, azaz gyakorlati alkalmazásuk az elektronikus ügyintézést biztosító szervek számára lehetőséget, de egyben eszközt is nyújt folyamataik – az azonosítástól kezdve a dokumentum/irat/kérelem benyújtásán át, a nyilvántartásokból történő adatszolgáltatásig – akár teljes körű elektronizálására, leképezve a jelenlegi személyes ügyintézés egyszerűsített eljárásának legfontosabb lépéseit.
A SZEÜSZ-ök nyújtásával összefüggő feladatok kapcsán történő jogszabályváltozásnak köszönhetően (379/2016. (XII. 2.) Korm. rendelet) 2017.01.01-jétől az alábbi SZEÜSZ-ök szolgáltatását a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) látja el:

A felsorololt internetes elérhetőségeken tájékozódhat a NISZ Zrt. működtetésében lévő SZEÜSZ-ökhöz kapcsolódó legfontosabb tudnivalókról:

Csatlakozási lehetőség szervezetek részére

Amennyiben egy szervezet, hatóság úgy gondolja, hogy csatlakozni szeretne valamelyik SZEÜSZ-höz, az erre a célra rendszeresített kérelem kitöltésével, és beküldésével tudja jelezni szándékát.
A csatlakozás menetéről és az ehhez szüksége kitöltendő dokumentumokról az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:


Vissza
Kapcsolat
GYIK
Elérhetőségek
Oldaltérkép
Vissza az oldal tetejére
Vissza a nyitólapra
Vissza a www.kekkh.gov.hu-ra