Az integrált ügyfélszolgálatok interoperabilis informatikai infrastruktúrájának kialakítása.
Az integrált ügyfélszolgálatok interoperabilis informatikai infrastruktúrájának kialakítása.

A projekt célja a kormányablakok hálózati hátterének fejlesztése és az okmányirodák működéséhez szükséges kiegészítő eszközök és szolgáltatások biztosítása.

Mindez a következőképpen valósult meg:

  • A projekt erőforrásainak függvényében a kormányablakok helyi telekommunikációs hálózatának (LAN) kiépítése, valamint a kormányablakok és okmányirodák ügyintézői munkaállomásainak LAN hálózati kapcsolatainak biztosítása, üzembe helyezése.
  • A KEKKH szakrendszereinek jogosultságkezelése, egy egységes, a KEKKH szakrendszereinek jogosultságkezelését egy felületen lehetővé tevő jogosultságkezelő rendszer létrehozása.
  • Elektronikus okmányszolgáltatás továbbfejlesztése, elektronikusan intézhető okmányügyek bővítése a webes ügysegéd környezetben, hat ügytípus tekintetében.
  • Hordozható biometrikus adat-felvételező eszköz segítségével az okmányirodai szolgáltatások mobilizálása.
  • Okmányirodai szakrendszerek oktatómoduljainak aktualizálása, fejlesztése.
  • Bankkártyás fizetéshez kiegészítő POS terminálok beszerzése, mely során a növekvő bankkártyás fizetési igények kielégítése, az ügyintézők elegendő számú POS terminállal való ellátása is megvalósul.

Az Integrált ügyfélszolgálatok interoperábilis informatikai infrastruktúrájának kialakítása tárgyú EKOP-2.1.15-2012-2013-0001 számú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Elektronikus Közigazgatás Operatív Program (EKOP) keretében. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 800 000 000 forint.

A projekt fizikai zárása: 2015.05.31.

Konzorciumvezető: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
Forrás: 405 789 052 Ft

Konzorciumi Partnerek:
Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.
Forrás: 394 210 948 Ft

Közreműködő szervezet:
Miniszterelnökség - Közigazgatási Programok Lebonyolítási Főosztálya,
H-1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22

Hivatkozások:
www.palyazat.gov.hu
www.nisz.hu