Nyitólap
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának régi honlapja az új portál 2011. augusztus 20-i indulásától csak archívumként szolgál, tartalma nem frissül.

Ugrás az új honlapra!
2011.08.19.
Keresés:
Vakbarát, kontrasztos változat látássérülteknek    A A A    English

Hivatalunkról
Közérdekű adatok
Üvegzseb
Közbeszerzések
Kiemelt projektek
Álláspályázatok
GYIK
Fogalmak
Kiadványok
Jogszabályok
Sajtóközlemények
LinkekAdatszolgáltatás, adatletiltás

Zavarják az Ön nevére szóló küldemények?Az Ön postaládája sokszor tartalmaz névre szóló különböző cikkeket, szolgáltatásokat vételre ajánló küldeményeket? Szeretné, ha ezek a jövőben elkerülnék Önt?

Önnek törvény adta joga, hogy az ilyen - úgynevezett direkt-marketing (kapcsolatfelvételi lista (közvetlen üzletszerzés céljából küldendő küldemények fogadásához való hozzájárulás beszerzése érdekében összeállított lista), illetőleg üzletszerzési lista (kizárólag címzett reklámküldemény útján történő reklám közléséhez szükséges lista) - célra megtilthassa az adatainak kezelését.
Adatletiltási nyilatkozatát és annak visszavonását lehetősége van elektronikus úton előterjeszteni Hivatalunknál, a Kormányzati Portálon (www.magyarorszag.hu), személyes Ügyfélkapuján keresztül. A személyes ügyfélkapu létrehozásáról (regisztráció) honlapunk „Elektronikus ügyintézés” menüpontja alatt találhat információt.
Amennyiben szeretné most olvasni, kérem, kattintson ide!
Az adatletiltási kérelem érkeztetéséről és az eljárás lezárásáról is a regisztrációkor megadott e-mail címén kap értesítést.

Kérelmét Hivatalunk Ügyfélközpontjában (1062 Budapest, Andrássy út 55.), a lakóhelye szerint illetékes jegyzőnél szóban illetve írásban, vagy postai úton (saját kezű aláírásával ellátva) írásban (KEK KH 1450 Budapest, Pf.: 81.) is előterjesztheti.

Kérelmének tartalmaznia kell:

családi és utónevén kívül az azonosítására alkalmas természetes személyazonosító adatai (születési helyét és idejét, anyja nevét) és bejelentett lakcímét.

A személyadat- és lakcímnyilvántartásban történő adatletiltás átvezetésének pontos dátumáról postai úton - levélben - kap tájékoztatást.

Egy szinttel feljebb
Előző oldal
ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK
Központi Okmányiroda
Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
E-közszolgáltatások
Ügyfélközpontja

Telefon: +36 (1) 273-4800
Erkölcsi bizonyítvány
kiadás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
Közúti közlekedési
nyilvántartás

Telefon: +36 (1) 299-7206
Személyiadat- és
lakcímnyilvántartás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622

Közigazgatási Frekvenciagazdálkodási Hatóság

Ügyfélközpont

Jogügyletek Biztonsága

Egyéni vállalkozók nyilvántartása

Központi Szabálysértési Nyilvántartó

Ügyfélvonal
Lépésről Lépésre