Nyitólap
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának régi honlapja az új portál 2011. augusztus 20-i indulásától csak archívumként szolgál, tartalma nem frissül.

Ugrás az új honlapra!
2011.08.19.
Keresés:
Vakbarát, kontrasztos változat látássérülteknek    A A A    English

Hivatalunkról
Közérdekű adatok
Üvegzseb
Közbeszerzések
Kiemelt projektek
Álláspályázatok
GYIK
Fogalmak
Kiadványok
Jogszabályok
Sajtóközlemények
LinkekÚti okmányok

Az ideiglenes magánútlevél

Legfeljebb egy évig érvényes ideiglenes magánútlevél
Az a magyar állampolgár igényelheti, akinek a külföldre utazáshoz felhasznált útlevele, illetőleg személyazonosító igazolványa a személyazonosság megállapítására alkalmatlanná vált, megrongálódott, lejárt, elveszett vagy eltulajdonították, és az utazásig magánútlevél nem állítható ki.
Az okmány külföldön való további tartózkodásához, továbbutazáshoz, illetve a Magyar Köztársaság területére történő egyszeri beutazásra jogosít. Hazautazást követően öt munkanapon belül le kell adni bármelyik jegyzőnél, körzetközponti jegyzőnél, vagy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (Központi Okmányiroda).

Az ideiglenes magánútlevél iránti kérelem a konzuli tisztviselőnél nyújtható be, aki kiállításáról soron kívül gondoskodik.

Legfeljebb hat hónapig érvényes ideiglenes magánútlevél
Az a magyar állampolgár igényelheti, akinek a külföldre utazáshoz felhasznált útlevele, illetőleg személyazonosító igazolványa a személyazonosság megállapítására alkalmatlanná vált, megrongálódott, lejárt, elveszett vagy eltulajdonították, és a hazautazásig magánútlevél nem állítható ki.
Az okmány a Magyar Köztársaság területére történő egyszeri beutazásra jogosít. Hazautazást követően öt munkanapon belül le kell adni bármelyik jegyzőnél, körzetközponti jegyzőnél, vagy a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalában (Központi Okmányiroda).

Az ideiglenes magánútlevél iránti kérelem a konzuli tisztviselőnél nyújtható be, aki kiállításáról soron kívül gondoskodik.

Egy szinttel feljebb
Elõzõ oldal
Következõ oldal
ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK
Központi Okmányiroda
Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
E-közszolgáltatások
Ügyfélközpontja

Telefon: +36 (1) 273-4800
Erkölcsi bizonyítvány
kiadás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
Közúti közlekedési
nyilvántartás

Telefon: +36 (1) 299-7206
Személyiadat- és
lakcímnyilvántartás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622

Közigazgatási Frekvenciagazdálkodási Hatóság

Ügyfélközpont

Jogügyletek Biztonsága

Egyéni vállalkozók nyilvántartása

Központi Szabálysértési Nyilvántartó

Ügyfélvonal
Lépésről Lépésre