Az applikáción keresztül ingyenesen bejelentheti a tulajdonosváltást korábbi tulajdonosként, illetve forgalomból történő kivonással és visszahelyezéssel kapcsolatos ügyeket is intézhet, továbbá elérheti a gépjárműadat-lekérdező szolgáltatást.

Gépjármű adatlekérdezés:

Tisztelt Felhasználó! Tájékoztatjuk, hogy 2019. januártól a Jármű Szolgáltatási Platform szolgáltatás keretében díjmentesen, elektronikus úton is lekérdezhető többek között az adott jármű eredetiségvizsgálati képi dokumentációja, a káreseménnyel érintettségének ténye, a jármű alapvető műszaki adatai, forgalmazási korlátozási adatai, valamint a járműnyilvántartásban szereplő kilométer-óra adatai. A kártörténeti adatok megismerésére csak a 2019. január 1-jét követően bekövetkezett káreseményekre vonatkozóan van lehetőség.
Kérjük, amennyiben a díjmentes szolgáltatást kívánja igénybe venni, látogasson el az alábbi oldalra!

A szolgáltatás használatával lekérdezheti egy vagy több gépjármű bizonyos műszaki adatát (adatigénylés), valamint kérheti azok egyezőségének (adategyezőség) vizsgálatát. Az adatszolgáltatás a BM kezelésében álló közhiteles közúti közlekedési nyilvántartás járműnyilvántartásában szereplő, a lekérdezés időpontjában fennálló állapot szerinti, közhitelesen nyilvántartott adatokon alapul.

Tulajdonosváltás bejelentése:

Forgalomból történő ideiglenes kivonás:

Ideiglenes kivonás hosszabbítása:

Ideiglenes kivonásból történő visszahelyezés: