Nyitólap
A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának régi honlapja az új portál 2011. augusztus 20-i indulásától csak archívumként szolgál, tartalma nem frissül.

Ugrás az új honlapra!
2011.08.19.
Keresés:
Vakbarát, kontrasztos változat látássérülteknek    A A A    English

Hivatalunkról
Közérdekű adatok
Üvegzseb
Közbeszerzések
Kiemelt projektek
Álláspályázatok
GYIK
Fogalmak
Kiadványok
Jogszabályok
Sajtóközlemények
LinkekElektronikus ügyintézés

Tájékoztató az elektronikus ügyintézésről, elektronikus nyomtatvány kitöltéséről, beküldéséről

Letölthető változat: pdf formátumban msword formátumban

A „Rádióberendezés bejelentése” elektronikusan kitölthető nyomtatvány 2010. június 1-től bevezetésre kerül, amelyet a belföldi bejelentő választása szerint elektronikusan, vagy a kinyomtatott bejelentés aláírása és lepecsételése után postai úton küldhet be.
Magyarországi forgalomba hozatal céljából rádióberendezés külföldről történő bejelentése a 2/2005. (II. 1.) HM rendeletben előírt [5/2004. (IV. 13.) IHM rendelet 9. számú melléklet] nyomtatvány benyújtásával is megtehető.
A kitöltött nyomtatvány (kérelem) elektronikus  beküldése az Ügyfélkapuba történő regisztrációt követően történhet a Dokumentum feltöltő szolgáltatással. Az elküldött (feltöltött) kérelem KFGH részére történő továbbításáról a Központi Rendszer (KR) értesítést küld, amelyben az azonosító adatokat is feltünteti.

A Nyomtatványok kitöltésének és beküldésének folyamata

Az elektronikus nyomtatvány kitöltése és az azt követő teendők:

  1. A nyomtatványkitöltő program és a nyomtatvány telepítése a számítógépre.

    a) A nyomtatványkitöltő program

A „Rádióberendezés bejelentése” nyomtatvány kitöltésére és ellenőrzésére az Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) segítségével nyílik mód, amely az APEH honlapjáról telepíthető. Az ÁNYK használatával kapcsolatos kérdésekben az APEH honlapján található felvilágosítás.

b) a rádióberendezés bejelentéséhez szükséges nyomtatványok letöltése, telepítése

Az ÁNYK telepítése után a nyomtatványt és a kitöltési útmutatót is telepíteni kell. A nyomtatvány csak akkor telepíthető, ha a használni kívánt számítógépen az ÁNYK már telepítve van.

Egy internet eléréssel rendelkező számítógépen a Letölthető dokumentumok / „Elektronikus kérelmezés” / „Nem polgári célú frekvenciagazdálkodással kapcsolatos letölthető nyomtatványok” (https://www.nyilvantarto.hu/kekkh/kozos/index.php?k=letoltheto_hu_npcnyomtatv) menüpontban található

KEKKHKFGH_rádióbejelentés.jar – nyomtatvány telepítő és
KEKKHKFGH_doc_KEKKHKFGH_rádióbejelentés.jar – kitöltési útmutató telepítő

a saját számítógépre tetszőleges helyre letölthető, vagy megnyitással telepíthető.

A letöltött nyomtatvány telepítése dupla kattintással automatikusan indítható (a tájékoztatók elolvasása után a Tovább, majd a Befejez gombok választása).

  1. A nyomtatvány kitöltése a kitöltő program segítségével.
  2. A kitöltött nyomtatvány ellenőrzése, a beépített ellenőrző funkciók segítségével.

A nyomtatvány kitöltése után az Ellenőrzések gomb (1. sz. ábra) megnyomásával lehet ellenőrizni a nyomtatvány kitöltés helyességét. Szükség esetén a hibásan kitöltött mezőket javítani kell.

ellenorz-1.png

1. sz. ábra

A helyes kitöltést követően a Kapcsolat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval gomb megnyomása után a legördülő menüből a „Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre” opció kiválasztása a következő lépés (2. sz. ábra).

bekuld_megjelol_2.png

2. sz. ábra

  1. A hibátlanul kitöltött nyomtatvány elektronikus beküldése a KEKKH KFGH részére az Ügyfélkapun keresztül.

A kitöltött nyomtatvány Ügyfélkapun történő beküldéséhez a „Kapcsolat az Ügyfélkapuval/Hivatali Kapuval” menü „Ügyfélkapu dokumentum feltöltéshez belépés” menüpontot (3. sz. ábra) kell választani és be kell jelentkezni az Ügyfélkapuba (4. sz. ábra), vagy a www.magyarorszag.hu honlapon az Ügyfélkapuba történő bejelentkezést követően (5. sz. ábra) a Dokumentumfeltöltés menüpontot (6. sz. ábra), választani majd a „Használom a szolgáltatást” gombra kattintani.

belepes_feltol_3.png

3. sz. ábra

felhnev_jelszo_4.png

4. sz. ábra

belepes_5.png

5. sz. ábra

feltolt_mnu_pnt_6.png

6. sz. ábra

Ezt követően a számítógépen levő kitöltött űrlap feltölthető a dokumentumfeltöltőbe (a kitöltött űrlap megkereséséhez a Dokumentum feltöltés mező „Kiválaszt” opciója nyújt segítséget), majd a FELTÖLTÉS gomb megnyomásával elküldhető a KEKKH KFGH-hoz (7. sz. ábra).

feltolto_kep_7.png

7. sz. ábra

Az elküldött kérelmekhez kapcsolódó esetleges hibaüzeneteket, illetve a rádióberendezés bejelentéséről tájékoztató igazolást az Ügyfélkapuba történő belépést követően (5. sz. ábra) az „Értesítési tárhely Beérkezett dokumentumok” közül töltheti le (8. sz. ábra).

beerk_dokuk_8.png

8. sz. ábra

A folyamathoz kapcsolódó kérdéseivel, észrevételeivel kérjük forduljon a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központhoz a 1818-as zöld számon, vagy a 1818@ugyfelvonal.hu e-mail címen.
Az elektronikus bejelentéshez szükséges nyomtatvány a Letölthető dokumentumok menüpontban található.

 

Egy szinttel feljebb
Elõzõ oldal
ÜGYFÉLSZOLGÁLATOK
Központi Okmányiroda
Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
E-közszolgáltatások
Ügyfélközpontja

Telefon: +36 (1) 273-4800
Erkölcsi bizonyítvány
kiadás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622
Közúti közlekedési
nyilvántartás

Telefon: +36 (1) 299-7206
Személyiadat- és
lakcímnyilvántartás

Telefon: 1818
Külföldről: +36 (1) 452-3622

Közigazgatási Frekvenciagazdálkodási Hatóság

Ügyfélközpont

Jogügyletek Biztonsága

Egyéni vállalkozók nyilvántartása

Központi Szabálysértési Nyilvántartó

Ügyfélvonal
Lépésről Lépésre